Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές

Η πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας τρομάζει τις χρηματιστηριακές αγορές. Κάθετη πτώση στις τραπεζικές μετοχές, απώλεια 1% για το ευρώ και στροφή επενδυτών στον χρυσό. Έντονες πιέσεις και στα futures της Wall.

Βαθιά στο κόκκινο οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις εντονότερες πιέσεις. Οι επενδυτές δείχνουν έμπρακτα την απογοήτευσή τους από το τελευταίο Eurogroup αλλά και την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 2,95% στις 5.408 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 2,67% στις 2.950 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 2,06% στις 5.257 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,83% στις 8.235 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 1,84% στις 6.032 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 2,25% στις 14.220 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός κλαδικός δείκτης των τραπεζών υποχωρεί κατά 2,7%, ενώ η μετοχή της Societe Generale καταγράφει ελεύθερη πτώση 6%.

Πιέσεις ασκούνται και στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, ενώ νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν έντονα πτωτικά. Απώλειες καταγράφει και το ευρώ κατά περίπου 1% στο 1,3661 δολ., ενώ οι επενδυτές στρέφονται εκ νέου στον χρυσό, η τιμή του οποίου ενισχύεται κατά 0,9% στα 1.827 δολ. ανά ουγκιά.

Οι ειδήσεις από το τελευταίο Eurogroup αλλά και οι εξελίξεις ειδικότερα ως προς την Ελλάδα κρίνονται ιδιαίτερα ανησυχητικές από τις αγορές, ενώ οι ξένοι αναλυτές επισημαίνουν τη ματαίωση της επίσκεψης του κ. Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ. Στη δημιουργία αρνητικού κλίματος συνέβαλε και η νέα εκλογική ήττα της καγκελαρίου κ. Angela Merkel στο Βερολίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v